Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 15:19 - "Да обичаш значи да излезеш от предела на себе си."
Автор: nad Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6109 Коментари: 1 Гласове:
0



"Да обичаш значи да излезеш от предела на себе си." Луи Арагон

 

Всеки разбира любовта различно. На колкото човека да се зададе въпроса „Какво е любовта?”, толкова разнообразни отговори ще има. Някои хора дори не са сигурни, че са я изпитвали. Но тези, които са, дори и да не са го осъзнали, то със сигурност са изпитали блаженото чувство „да излезеш от предела на себе си”, както казва Луи Арагон.

Да обичаш означава духа ти да напусне тялото и да „витае в небесата”; телом да присъстваш на дадено място, но духом да не си на Земята, а в един по-красив свят, в който всичко е „розово”.

Това, духа на човек да напусне тялото му, според мен е вярно и е доказуемо с много примери от живота. Един такъв е факта, че когато някой е влюбен, този човек сякаш не е на себе си, загубил е разсъдъка си, неадекватен е и нехае за случващото се около него. За околните той донякъде напомня на луд човек. Но лудост ли е да обичаш?

Друг пример е една не дотолкова необичайна гледка на някои романтични места като кей, парк, бряг, море, а именно – влюбена двойка, безмълвно стояща и любеща се на красивата гледка или един на друг. Но нещото, което доказва напускането на духа, е именно безмълвието... тишината и спокойствието... това бягство от реалността – сякаш влюбените не са на този сив свят, изпълнен с мъка и тъга, а на един по-красив, неземен, нереален такъв.

Тези прости примери от живота, на които със сигурност сме били свидетели неведнъж, са достатъчно силни доказателства, че когато човек обича, излиза от предела на себе си.

 

~Надежда Алексиева



Тагове:   обичаш,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ravenwolf - ...
16.12.2008 23:42
Колкото капки в океан толкова и хора различни..зависи от индивидуалния човек как ще възприеме лоф...Юношката лоф е чиста ,спонтанна и може да се каже ,че витаят из небесата...Луи може да е сметнат за мъдър ,но има много хора ,които може и да не мислят така и да докажат ,че не е...
Любовта е силно чувство,но чак до такава степен ,че да литнеш из небесата и духа ти да е на някое друго място (естествено метафорично) ...е твърде силно казано.
Перфектната любов и кейовете само по филмите...то е просто чувство на уважение,желание и очакване сплетено в едно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nad
Категория: Лични дневници
Прочетен: 306148
Постинги: 111
Коментари: 112
Гласове: 333
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930